Mr. N. Heijkant

Na mijn rechtenstudie in Leiden ben ik als advocaat begonnen bij het Amsterdamse kantoor Spigthoff aan de Zuidas. Het was een bijzondere tijd. Ik heb bijvoorbeeld het faillissement van DSB Bank begeleid en ik had iedere dag de landelijke pers aan de lijn. Ook heb ik in die periode mijn eerste ervaringen met het strafrecht opgedaan.

Daarna ben ik als advocaat in Dongen en in Breda gaan werken. Ik werk in de algemene praktijk met een focus op het strafrecht.

Ik doe alle soorten strafzaken (zowel pro deo als op betalende basis). Het kan gaan om zaken op het gebied van economie, geweld, milieu en vermogensdelicten. Er zijn geen zaken die ik uit principe weiger, want iedereen heeft recht op een verdediging.
Daarnaast behandel ik ook civiele, huur- of bestuursrechtzaken. Vaak komen die voort een strafzaak. Ik doe regelmatig een civiel of bestuursrechtelijk kort geding.

Mijn aanpak is persoonlijk, praktisch en oplossingsgericht.

Als advocaat sta ik in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van advocaten bij de navolgende rechtsgebieden geregistreerd:

Algemene praktijk
-Bestuursrecht
-Civiel recht
-Insolventie (WSNP)

Specialisaties
-Strafrecht
-Huurrecht

Deze registratie verplicht ertoe om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.